
Gebruik een grote, zoete aardappel. Was en schil ze en snijd ze in rondjes van ongeveer 2,5 cm dik. Houd opzij.
Neem in een kom paneermeel, voeg ½ tl zout en ¼ tl zwarte peper toe en meng alles goed.
Meng in een andere kom bloem voor alle doeleinden, maïszetmeel, ½ theelepel zout en ¼ theelepel zwarte peper. Voeg langzaam het water toe en maak er een dik beslag van. Ik heb ongeveer 1/3 kopje water gebruikt.
Ik gebruik perkamentpapier over de bakplaat van de Airfryer, olie het perkamentpapier.
Haal beide kanten van een plak zoete aardappel door het bloembeslag en vervolgens door het paneermeelmengsel. Schud het overtollige paneermeel eraf en leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat van de Airfryer. Herhaal met de resterende zoete aardappelschijfjes.
Bestrijk de plakjes met olie.
Bak in de luchtfriteuse gedurende 10 minuten (op 325 graden Fahrenheit). Draai vervolgens de zoete aardappelschijfjes om en bak ze opnieuw gedurende 10 minuten. Misschien moet je de tijd en temperatuur aanpassen aan je airfryer.
De zoete aardappelen krijgen een lekkere crunch. Je kunt ze warm of op kamertemperatuur serveren met je favoriete garnering. Het liefst met yoghurt en chutney.
creditSource link