Zoetzure Kruidige Karela (Bittere Meloen) – Manjula’s Kitchen

Zoetzure Pittige Karela, Bitter Meloen

Karela, ook bekend als bittere meloen. Sweet and Sour Karela heeft een zeer unieke smaak. Dit gerecht is een combinatie van alle smaken in één, het is pittig, zoet, zuur en bitter van de Karela. Dat maakt dit recept zo uniek. Karela, (Bittere meloen) is ook een gezonde groente met veel gezondheidsvoordelen. Dit was een van mijn favoriete bijgerechten, speciaal voor de lunchbox op school, Karela opgerold met overgebleven Puri of Paratha van de vorige dag, smaakte heerlijk. We genoten ook van deze zoetzure karela als bijgerecht bij Toor Dal en Rijst. Dit is een gezond bijgerecht met meerdere smaken dat ook als kruiderij kan worden geserveerd. Genieten van! Dit recept is voor 4

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 15 minuten

Totale tijd 30 minuten

Cursus Chutney

Keuken Indisch

  • 4 beker gesneden bittere meloen karela
  • 1 theelepel zout verdeeld
  • ½ theelepel kurkuma haldi
  • 3 Eetlepel olie-
  • 1 theelepel komijnzaad jeere
  • 2 Eetlepel koriander poeder dhania
  • 1 Eetlepel venkelzaad poeder saunf
  • 1 theelepel rode chilipoeder lal mirch
  • 1 Eetlepel mango poeder amchoor
  • 2 Eetlepel suiker
  • ½ beker water
  • Verwijder de boven- en onderdoppen van karela. Snijd ze in lange stukken en verwijder de zaden, bewaar de helft van de zaden en gooi de andere helft weg. Snijd ze in dikke stukken, ik snijd ze het liefst diagonaal.

  • Kook de karela met 2 kopjes water, met ½ theelepel zout en ½ theelepel kurkuma op middelhoog vuur. Kook ongeveer 8 minuten tot karela zacht en zacht is, maar niet papperig.

  • Giet het water af en was de kook karela 2-3 keer water verversen en knijp in de karela.

  • Verhit in een koekenpan de olie op middelhoog vuur. Olie moet matig heet zijn, voeg komijnzaad toe als komijnzaad barst, voeg karela toe en strooi de resterende 1 theelepel zout.

  • Roerbak ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.

  • Voeg alle kruiden, koriander, venkelpoeder, rode chilipoeder en mangopoeder toe en roer 1 minuut. Voeg kopje water toe, dek de pan af en laat het ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur koken.

  • Voeg suiker toe en roer ongeveer een minuut. De suiker zal licht karamelliseren.

het koken van de bittere meloen met zout en kurkuma helpt om wat bitterheid uit Karela (bittere meloen) te halen. Ook het wassen van karela en het verversen van water helpt ook om wat meer bitterheid weg te nemen. Toch zal Karela bitter zijn. Sweet and Sour Karela kan twee weken in de koelkast worden bewaard. Geniet van zoetzure Karela, met Paratha, Puric, Toor Dali, Rijst, Sooji Ka Halwa

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Museumfood
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart